

Een gietvloer gaat lang mee, wat betekent dat je het materiaal langdurig kunt gebruiken. Bij normaal gebruik in woonhuizen heeft een gietvloer een levensduur van zo'n 15 tot 20 jaar. Mocht de vloer na jarenlang gebruik toch wat krasjes of slijtage vertonen, dan is het mogelijk om de toplaag te vervangen. Dit is slechts een dunne laag, waardoor er weinig materiaal nodig is en je toch weer een 'nieuwe' vloer hebt die opnieuw jarenlang meegaat!
Een gietvloer vereist geen milieuonvriendelijke, chemische schoonmaakmiddelen. Het onderhoud is juist eenvoudig: met een stofzuiger met zachte borstel en een Swiffer kom je al een heel eind. Af en toe kun je de vloer dweilen met een mild schoonmaakmiddel, bijvoorbeeld een speciale gietvloerreiniger.
Wil je vloerverwarming? Dan is een gietvloer de ideale keuze. Het materiaal van een PU-gietvloer geleidt de warmte uitstekend, waardoor je snel warme voeten en een aangenaam warme ruimte hebt. In combinatie met vloerverwarming is het een zeer efficiënte manier van verwarmen, wat resulteert in minder energieverbruik. Dit maakt de PU-gietvloer met vloerverwarming een duurzame en energiebesparende optie.
Een PU-gietvloer wordt vervaardigd uit emissievrije ingrediënten en plantaardige oliën. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jou: je hebt een vloer die geen schadelijke stoffen bevat of uitstoot.
Een gietvloer levert weinig restafval op. Bij een houten vloer of PVC-vloer is er vaak snijverlies, maar het benodigde materiaal voor een gietvloer kan precies worden aangepast aan de grootte van de ruimte. Hierdoor wordt er geen materiaal verspild en is er geen afval. Bovendien kun je een gietvloer vaak over een bestaande vloer heen leggen, waardoor je geen sloopafval hoeft weg te brengen naar de milieustraat.